Ana içeriğe atla

Kendi domain icin Gmail mail leri kullanma

Daha önce Blogger'de domain kullanımı için İhs ayarlarını anlatmıştım. Bugün de benim gibi İhs den domain almışların Google Apps sayesinde nasıl kendi domainlerinin uzantısında mail adresleri kullanabileceklerini anlatıcam. Anlatacaklarımı doğru bir şekilde uygulamanız halinde, İhs deki domaininizin uzantısıyla hiçbir host parası ödemeden Gmail altyapılı mail adresi kullanabileceksiniz.


Gereken malzemeler:

- İhs den alınmış bir domain (alan adı)
- Domaininizi Google Apps'a kayıt ettirmiş olmak

  1. İhs.com.tr ye kullanıcı girişi yapın.Kontrol paneliniz açılacak. Alan Adlarım a tıklayın.
  2. Domain listesi çıkacak. Buradan domaininizin yanındaki Yönet butonuna tıklayın.
  3. Sayfanın altındaki DNS Zone bölümüne giriş yapın. DNS Zone aktif değilse aktif yapın.
  4. Şimdi 1 A kaydı ve 7 MX kaydı girmemiz gerekiyor. A kaydını girebilmek için domaininizin IP numarasını bilmeniz gerekiyor.
Öncelikle http://livepageranks.com/tr adresinden domain adınızı sorgulatın. Çıkan sayfada IP bölümündeki numara domaininizin IP numarasıdır. A kaydını işlerken bu IP numarası bize gerekli olacak. DNS Zone bölümünde yapılması gerekenleri aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içinde gösterdim. Kırmızı çerçeve içindeki ayarları kendi domaininize uygulayın. Yapacağınız tek değişiklik A kaydına kendi domain IP adresinizi yazmak olmalıdır.
(Resmin büyük hali için üzerine tıklayın)
Ayarları resimdeki gibi yaptıktan sonra Google Apps sayfasında E-posta başlığı aldında düzeltmeme yardım et yazısına tıklayın. Sayfanın en altında bu ayarları tamamladım yazısına tıklayın.

Tüm bunları doğru bir şekilde yaptığınız takdirde en geç 24 saat sonra http://mail.google.com/a/DOMAİNADİNİZ.COM adresinden mail hesabınızın sayfasına giriş yapabilirsiniz. Eğer benim gibi sizde mail adresinize http://mail.gokhanblog.com/ gibi bir adresten girmek isterseniz, İhs de DNS Zone bölümünde mail ismiyle veya posta gibi istediğiniz bir isimle CNAME oluşturun. CNAME değerinin ghs.google.com olması gerekiyor. Sonrada Google Apps ta E-posta ayarlarına girin ve Web adresi bölümünde URL'yi değiştir e tıklayıp özel bölümündeki kutucupa verdiğiniz subdomain adını yazın. (Örnek: mail (Burada verdiğiniz isim İhs de CNAME oluşturduğunuz isimle aynı olmalıdır))

Tüm bunları doğru bir şekilde yaptığınızda sizde benim gibi kendi domaininizle http://mail.gokhanblog.com/ gibi bir adresten mail hesabı
kullanabilir ve ziyaretçilerinize kendi domaininiz uzantılı mail hesabı verebilirsiniz.

Ayarları yapamıyorsanız, İhs destek bölümüne girilmesi gereken değerleri gönderip İhs desteğin ayarları sizin için yapmasını isteyebilirsiniz.

Git: Google Apps


kaynak

http://www.gokhanblog.com/2009/01/google-apps-ihs-icin-mail-ayarlar.html

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Moskova metro harita sı

Moskova metro harıtasının en son hali. Metro isimleri hem Rusça hemde ingilizcedir. Yakında Türkçesinide upload edecegim. ve moskova şehir haritası ve moskova yollarının birebir olarak hazırlanmış hali. Moskova Metro Haritası 1 indirmek için tıkla moscow metro map 1 download free Moskova Metro Haritası 2 indirmek için tıkla moscow metro map 2 download free https://swordbros.com/moskova-metro-haritasi-2021/

извините.

Rusya'da halkın "yabancılara" bakışı: Türklere antipati yüzde 100 değişmiş!

Rusyaya geldigim 2008 de gordum ki Turkiyeye antipati yukseliyor, bende antipati toplayan tum arkadaslari Turkiyeye yolladim ))) Sonra %1 lik bir kesimle yuzyuze goruserek oranin %100 degistirtim ))) Iste 2 yilda neler degistirdim ))) Katkisi olan arkadasalarada tesekkur ederim ))) Rusya çapında yapılan bir ankette halka, hangi etnik kökenden olanları sempatik, hangilerini antipatik budukları ve bunu neyle açıkladıkları soruldu. Tahmin edildiği gibi Kafkas kökenliler antipati listesinin başında. Beş yıl öncesine göre Türklere bakış da değişmiş. İşte ankete verilen cevaplar: VTsİOM tarafından ülke çapında 1600 kişi ile görüşülerek yapılan ankete göre, “Hangi milliyetten olanlara sempatiniz fazla?” sorusuna verilen cevaplar şöyle. İlk oran bugünü, ikinci oran 2005’teki cevabı ifade ediyor: Ruslar - % 36 – 33 Belaruslar - % 10 – 12 Ukraynalılar - % 9 – 12 Avrupalılar - % 9 – 12 Slav halkları - % 8 – 2 Kafkasyalılar - % 1- 4 Orta Asyalılar - % 0 – 2 Tatarlar - % 2 – 4 A...